Produkter

FÅFÄNGAN

HUDVÅRD I BROMÖLLA

Nyhet! Skinbetter Science


Klinisk, prisbelönad och innovativ hudvårdsserie
Skinbetter science™ en klinisk hudvårdsserie som grundades 2015 i USA och sätter en helt ny standard inom professionell hudvård. Fokus är kliniska, säkra resultat och patienternas upplevelse samtidigt som de genom banbrytande tekniker från olika platser i världen levererar vetenskapligt avancerade formulas i sin produktserie. Alla produkter har dokumenterade kliniska studier med före/efter bilder.
Skinbetter Science har använt beprövad teknik baserad på årtionden av rigorös forskning, för att utveckla sina aktiva och prisbelönta produkter. Skinbetter representerar en vetenskapligt revolutionerande förändring på hudvårdsmarknaden.
Skinbetters produkter är framtagna med målinriktad forskning för att kunna producera verkliga resultat. Förutom att leverera vetenskapligt avancerade produkter har skinbetter ett okomplicerat förhållningssätt till hudvård. En produkt kan leverera anmärkningsvärda resultat, två till tre produkter kan förändra hur du upplever din hud.


DermaQuest

”FOR EVERY DERMAQUEST(ION) THERE'S A PERFECT ANSWER!"


DermaQuest är en amerikansk produktserie som imponerar även på den mest skeptiske. DermaQuest grundades 1999 av Sam Dhatt, en prisbelönt kosmetisk kemist. Sam Dhatt är än idag VD för företaget och även chefskemist i laboratoriet. Under hans 20 års långa karriär har Dhatt utarbetat och framställt hudvårdsprodukter till mer än 700 företag, inkluderat många av branschens mest framgångsrika märken.


DermaQuest™ professionella hudvårdsprodukter är designade för att ta dig längre än avkoppling och spa-behandlingar. DermaQuest™ produkter ger snabbt synliga förbättringar genom professionella behandlingar och föreskrivna produkter för egenbehandling.


Jag är oerhört stolt och glad över att kunna erbjuda dessa produkter och behandlingar till mina kunder! Det är en stor serie som ger mig möjligheten att förbättra ett brett spektra av hudtillstånd.


I DermaQuest’s värld talar vi mycket om obalanserad och balanserad hud. En hud i obalans är en hud som inte mår bra. Därför är det viktigt att först bygga upp, stärka och balansera huden innan man går på med tuffare behandlingar mot t.ex akne och ålderstecken. Det är här produkterna för hemmabruk kommer in i bilden. Huden är vårt största organ och den behöver omvårdnad varje dag för att kunna stå emot yttre och inre påfrestningar. DermaQuest hjälper din hud att komma i balans och bekämpa dina hudproblem!


OBS! DermaQuest Skin Therapy testar INGA av sin produkter på djur!!


Läs mer om DermaQuest på www.dermaquest.se
ESSE PROBIOTIC SKINCARE

Esse har ett brinnande intresse för hudvård.Vi tar ett helhetsgrepp i vårt mål att dämpa hudens åldrande och analyserar varje del av de faktorer som kan påverka den. Därefter väljer vi noggrant ut de ingredienser som kan reducera tidens inverkan på huden.


HUDENS MIKROFLORA OCH PROBIOTIKA

De flesta förknippar probiotika med något som är hälsosamt för magen. Men ny forskning visar att det också krävs samverkan mellan nyttiga mikrober för en frisk hud. Det globala forskningsprojektet ”The Human Microbiome Project” har konstaterat att hudens välbefinnande är beroende av de biljoner mikroorganismer som lever på och i din hud. Esse har lagt ner åtskilligt med tid åt forskning för att åstadkomma en optimal balans av mikrober som dämpar åldersprocessen. Vi vill skapa en miljö på huden som är fördelaktig för de goda mikroberna så att de kan konkurrera ut de dåliga mikroberna som påskyndar hudens åldrande. För att nå dit använder vi oss av prebiotika som näring åt de godartade mikroberna som på det sättet kan konkurrera ut de ogynnsamma. Vi använder oss också av probiotika i vissa produkter för att uppnå specifika resultat. Din hud är ett komplicerat ekosystem. Du behöver dina mikrober – så undvik att försöka döda dem med antibakteriella produkter om det inte är absolut nödvändigt. Det stör hudens känsliga ekosystem och lämnar dörren öppen för skadliga patogener.


EKOLOGISK FORSKNING

Vi har en passion för all den forsknings som pågår om att hitta nya sätt att behandla huden. Våra produkter är ett resultat av forskning och inte av trender. Vi följer inget mode. Vi är istället övertygade om att naturen erbjuder oss allt som vi behöver för att utveckla världens bästa hudvårdsprodukter. Vår tro på naturliga produkter gör att vi också vill skydda våra naturtillgångar. Nästan en fjärdedel av alla världens växter finns i Sydafrika och vi har valt ut de bästa för att kunna leverera potenta ämnen i våra produkter. Våra ingredienser innefattar Baobab, Kalaharimelon, Kigelia och Marula. Dessa växter skördas i dess vildvuxna tillstånd för att på så sätt kunna utvinna så kraftfulla extrakt som möjligt.


ETIK

Vi har från det att vi bildades 2002 hållit oss till våra grundläggande värderingar – vi är ekologiskt certifierade, stödjer rättvis handel, veganskt och emot djurförsök. Vi är också koldioxidneutrala. PhytoTrade Africa övervakar och ser till att de vildväxande ingredienserna skördas på ett hållbart sätt och att de små samhällen som samlar upp dem får rättvist betalt. Vi tror att en eftertänksam produktion är ett steg mot hållbarhet, med rik variation och med framtiden för sig. Vi hoppas att du delar vår långsiktiga tro på hudvård.


bareMinerals

För 40 år sedan presenterade bareMinerals en revolutionerande Foundation i pulverformat som endast innehöll rena mineraler. Det blev startskottet för mineralmakeuprevolutionen. Idag består bareMinerals av ett brett innovativt makeupsortiment där grundfilosofin kvarstår; att erbjuda innovativa produkter baserade på rena, hudälskande och närande mineraler.

bareMinerals har ett stort sortiment med allt för din bas, dina läppar och ögon, samt makeupborstar och specialprodukter. Allt av hög kvalitet!


Nyhet! Plaxel Plasma Pen


En revolutionerande teknologi som nu gör det möjligt att strama upp slapp hud både i ansiktet och på kroppen, utan kirurgi eller injektioner!
Pennan genererar energi som i plasmaform utlöses i form av en liten blixt när nålen når ca 0,5mm från huden. Nålen ska således inte sättas an mot huden. Den allra yttersta delen av epidermis, 0,06mm, förkolnas och en liten sårskorpa bildas i form av en prick. Tack vare den höga temperaturen blir såret helt sterilt. Sårskorpan sitter kvar i några dagar och faller av naturligt när allt under har läkt ut helt.


Med Plaxel Plasma System kan du behandla:


-Ögonlocken
-Kråksparkar
-Rynkor i pannan, på läpparna, på kinderna, hals och dekolletage.
-Acneärr
-Bristningar, striae
-Vårtor


Plasma är den enda metoden, förutom kirurgi, som ger ett mycket fint resultat för ögonlock.


Kontraindikationer:


-Cancer
-Infektioner; aktiva eller systematiska
-Hepatit
-Graviditet
-Allergi mot vanliga bedövningsmedel
-Autoimmuna sjukdomar


Efter behandlingen:


-Undvik att använda några kosmetiska produkter förrän minst 2 dagar efter behandlingen.
-Undvik alla direkta värmekällor, d.v.s. sol, UV-strålning, bastu osv i minst två veckor.
-Var försiktig så du inte gnider av skorporna/missfärgningen som bildas under de första 5-7 dagarna. De brukar falla av inom en vecka.
-Använd någon sorts solskyddsprodukt med 50 spf.
-Resultaten kan variera eftersom varje individ är unik.


Ett område kräver 1-3 behandling beroende på hur utgångsläget ser ut och hur perfekt resultat man eftersträvar. 


SkinPen Microneedling

SkinPen är en microneedling apparat som används för att strama åt, lyfta och föryngra huden. En behandling med SkinPen stimulerar din huds naturliga förmåga att reparera sig själv. Genom att skapa hundratals kanaler ner i dermis, stimulerar microneedling till nybildning av kollagen och elastin i huden. Detta ger otroligt fina hudföryngrande resultat med liten eller ingen konvalescens. Microkanalerna som bildas gör även att de specialutvecklade produkter som läggs på huden under behandlingen, slussas ner till det djup där dess ingredienser når full effekt.

SkinPen microneedling passar alla hudtyper och kan göras året om!


Vad kan behandlas med SkinPen Microneedling?

•Fina linjer och rynkor

•Acneärr

•Hyperpigmentering

•Bristningar/Strier

•..och mycket mer.


Behandlingen inleds alltid med en konsultation då vi går igenom behandlingen, kontraindikationer och lägger upp en behandlingsplan för dig. Behandlingstiden beror på vilket område som ska behandlas, men ett ansikte tar ca 30-40 min. Efter 2-6 veckor börjar man se resultat. Då har nybildningen av kollagen och elastin kommit igång. Resultat ses ofta redan efter en behandling, men en kur rekommenderas för bästa resultat. Antalet behandlingar är individuellt, men i genomsnitt krävs 3-6 behandlingar. Vid specifika problem kan fler behandlingar krävas. Intervall mellan behandlingarna varierar beroende på problem, men är i snitt 3-6 veckor. Effekten kvarstår under lång period och ger även en gradvis förbättring med lång hållbarhet.


Diamond Microdermabrasion

Huden genomgår en ständig process av nybildning av hudceller i de undre hudlagren som sedan efterhand skjuts upp till ytan och till slut faller av som döda hudceller. Ju äldre vi blir desto långsammare går den här processen och huden behöver lite hjälp på traven för att bibehålla sin fräschet och lyster.

Med Diamond Microdermabrasion förs ett munstycke av fasta diamanter över huden med hjälp av vacuumsug.  OBS! Vi använder ej lösa kristaller! På ett skonsamt och effektivt sätt avlägsnas döda hudceller samtidigt som cellförnyelsen och den naturliga läkeprocessen i huden stimuleras. Efterföljande behandlande produkter kan penetrera djupare ner i huden och får på så vis större effekt.  Denna behandling används ofta i kombination med en syrabehandlingskur för att få ännu större effekt.                                                                                     


Diamond Microdermabrasion är idealisk för dig som vill behandla:

•Acne

•Rosacea

•Åldrande hud

•Solskador

•Hyperpigmentering

•Grå och livlös hud


CryoPen

Den innovativa CryoPen är ett enastående instrument som enkelt och säkert avlägsnar olika hudförändringar snabbt och effektivt utan att skada frisk vävnad.

CryoPen är en noggrann behandling som arbetar med dikväveoxid för att frysa pigment och hudfläckar på 1-20 mm. Risken för bieffekter är minimal och oftast räcker det med en behandling.

CryoPen behandlar benigna (godartade)hudförändringar som:

•Pigmenteringar/Åldersfläckar

•Seborroiska keratoser

•Fibrom/Hudflikar

•Angioma Senilis/Cherry Spots

•Fettknölar

•Milier

•Vårtor

•Leverfläckar


Inför en behandling gör jag en konsultation. Det allra bästa är om du först visar upp din hudförändring på vårdcentral för bedömning. I tveksamma fall kommer jag be om läkarintyg. Detta är för din egen säkerhet, maligna (elakartade) hudförändringar, ska endast tas bort av läkare.


Diatermi – behandling av ytliga blodkärl i ansiktet

Teleangiektasier, ytliga blodkärl i ansiktet, drabbar de flesta av oss. Orsakerna till det kan variera; ålder, arvsanlag, köldskador, solskador, hårda slag m.m. I ansiktet går de utmärkt att behandla med diatermi. En steril engångsnål leder värme ner till sin spets och koagulerar blodkärlet. Nålen läggs ytligt på huden där blodkärlet sitter. I vissa fall räcker det med en behandling men ibland kan man behöva göra en uppföljningsbehandling. Kärl som är kraftigare kan behöva behandlas fler gånger för önskat resultat. Behandlingen är nästintill smärtfri och effektiv.


Ultraljud

Här arbetar vi med vibrationer med frekvensen 91 MHZ, för att öka hudens genomträngning, stimulera kollagenbildningen och reducera finare linjer och rynkor. Behandlingen har en lyftande effekt, ökar blodcirkulationen, ger muskelavslappning och bryter ned celluliter. Du får helt enkelt ett yngre och hälsosammare utseende. Ultraljudet är ett mycket effektivt sätt att få t.ex. ett serum att verkligen tränga ner på djupet. Ingår i vissa behandlingar och finns som tillval.


Skin Scrubber

En djuprengöring som tvingar upp smuts och döda hudceller upp till ytan med hjälp av ultraljud. Metoden är speciellt lämplig för känslig hud som inte tål manuell portöming. Verktyget används för att rengöra huden eller vid portömning.


Ljusterapi/Photon

Photonfunktionen använder upp till 7 olika färger/våglängder, sk. light wave technology, för hudföryngring. Funktionen är idealisk för generell hudvård och för reducering av inflammationer som acne, pigmentförändringar och för att stimulera cellreproduktionen. Passar bra som tillägg i ansiktsbehandlingen. Ingår i vissa behandlingar och finns som tillval.


PRX-T33

NÅLFRI BIOREVITALISERING

PRX-T33 är nästa generations ”Art of Antiageing” som, med få eller inga sociala begränsningar, möter dagens och morgondagens kunders behov av effektiv och resultatinriktad antiåldrandevård.


• Ingen ”frosting” eller ”down-time”
• För alla hudtyper och alla årstider
• Patenterad formula med TCA 33% och väteperoxid
• Vetenskapligt dokumenterad Medical Device CE-märkt klass I


TCA + VÄTEPEROXID
Två substanser som interagerar på cellulär nivå och ger huden egenskaper som ej tidigare varit möjliga. Ger ingen ljuskänslighet eller några oönskade sidoeffekter. Upptäckten består i att ha förvandlat TCA från ett kaustiskt (syrafrätande) ämne, välkänt och sedan länge använt i läkemedelsvärlden inom estetisk dermatologi, till ett ämne som inte orsakar denaturering av hudens proteiner utan erbjuder en intensiv biorevitaliserande behandling utan traditionell flagning och social begränsning.


• Nålfri applicering utan ”frosting”
• För alla hudtyper och årstider (ingen ljuskänslighet)
• TCA stimulerar dermis & keratinocyternas tillväxtfaktorer
• Väteperoxid motverkar syrafrätande effekt och tillåter frekvent repeterad stimulering som förstärker dess effekt
• Medicintekniskt klassad produkt (CE-märkt klass I) med internationellt patent.


BEHANDLINGSMÖJLIGHETER


Ansikte
• Rynkor och linjer
• Torr hud
• Förlorad fasthet och elasticitet
• Nedsatt fyllighet
• Ojämna pigmenteringar
• Ljusåldrad hud
• Ärrbildningar


Kropp
• Bristningar
• Ärrbildningar
• Åldrad hud hals, dekolletage och händer


Microgold MicroChanneling

MicroGold/MicroChanneling - behandling för hårtillväxt, ärr, sårläkning, antiaging, pigmenteringar.MicroGold består av en behållare och ett nålhus med 20 nålar. De supertunna nålarna tillverkas av titan och är överdragna med guld. När nålarna trycks in i huden öppnas behållaren och det specialanpassade serumet rinner ner genom kanaler i nålarna. MicroGold är ett guldöverdraget microchanneling leveranssystem med hårtunna nålar som smärtfritt levererar specialanpassade produkter in i huden.


Microgold Hårbehandling

Vital HR i kombination med Microchanneling är en innovativ metod för föryngring av hårbotten. Resultatet åstadkoms genom att aktiva ingredienser förs ned i de djupare lagren av håbottnen. Hårväxten stimuleras och håravfall bromsas.


Resultat
Resultatet av behandlingen är individuellt. Många får ett fantastiskt resultat, en del mindre. En första utvärdering görs efter tre behandlingar som görs med 3-4 veckors mellanrum. Därefter beslutar du som kund om du vill fortsätta behandlingen. Vanligast är att man gör 6-7 behandlingar.Copyright @ All Rights Reserved